Zomerse traktatie: fruithoorntje
Gezonde traktaties,  Zoete traktaties

Zomerse traktatie: fruithoorntje

Het is zomervakantie, heerlijk! Lekker in de chillstand en volop genieten: thuis, op het strand of op de camping. Heb jij de summervibes al te pakken? 👍😎☀️ Het ‘niks moet alles mag’ gevoel bevalt ons in elk geval wel. Alleen maar leuke dingen doen en onder leuke dingen doen verstaan wij ook met elkaar lekker (uit) eten. De kinderen zijn dol op ijsco’s 😋🍦 Met het warme weer zaten we dagelijks van een lekker softijsje te smullen, zo’n oubliehoorn, jammie jammie. Eerst het ijs en dan nog lekker genieten van het wafelkoekje. In de vakantie bedachten we een gezonde variant met (zomer)fruit. We merkten dat tijdens de vakantie het fruit eten er wel eens wat bij inschoot, dus dan is dit perfect. We maakten de fruithoorntjes extra feestelijk door de bovenkant van het hoorntje kort door de gesmolten chocolade te halen en vervolgens te besprenkelen met disco spikkels. Voor een extra special effect giet je in de punt van hoorntje ook nog een beetje chocolade, net als de échte Cornetto’s, you know 😉

Een lekkere gezonde zomerse traktatie dit fruithoorntje
Een lekkere gezonde zomerse traktatie dit fruithoorntje

Aan de slag!

  • IJshoorntjes (ook glutenvrij verkrijgbaar)
  • Smeltchocolade
  • Disco spikkels
  • Fruit in stukjes gesneden, bijv. ananas, blauwe bessen, aardbei, kiwi, mango, druiven, etc.

Laat de (smelt)chocolade au bain marie smelten. Dit doe je als volgt: doe de chocolade in een glazen kom. Hang de kom in een pan met een bodem heet water en zorg dat de bodem van de schaal het water niet raakt. Houd het water tegen de kook aan en laat de chocolade smelten. Roer af en toe tot een glad mengsel ontstaat.

Haal de bovenkant van de hoorntjes kort door de gesmolten chocolade. Laat even uitdruppen en haal het vervolgens door een kommetje met disco spikkels heen. De chocolade moet nu uitharden. Leg de hoorntjes op een bijv. een bord. Tip! Je kunt ook een beetje gesmolten chocolade in de punt van het hoorntje gieten. Zet voor het uitharden de hoorntjes dan wel rechtop. Vul als laatste de hoorntjes met het gesneden fruit. En klaar is het, geniet ervan!

Kies voor een kleurrijke variatie aan fruitsoorten
Kies voor een kleurrijke variatie aan fruitsoorten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *