Trakteer op knallende nieuwjaarsspiesen
Feestdagen traktaties,  Hartige traktaties

Trakteer op knallende nieuwjaarsspiesen

Nog even en dan luiden we het nieuwe jaar in. Dat doen we feestelijk tijdens oudejaarsavond in goed gezelschap mét uiteraard champagne, oliebollen en andere lekkernijen. Ik zocht naar een passende nieuwjaarstraktatie, niet te moeilijk om te maken. Het werd deze spies met verschillende hapjes die samen het nieuwe jaar 2019 vormen. Dat ziet er toch knallend mooi uit, vind je niet? Het wraphapje (cijfer 0) hield ik simpel vanwege de kids. Onze kinderen zijn dol op salami, vandaar de keuze voor een wrap belegd met salami. Maar je kan met de vulling van de wrap uiteraard eindeloos variëren. Wat jouw gasten maar lekker vinden. Dat geldt ook voor de overige cijfers. Ik koos voor komkommer, worst en kaas. Wist je dat ik voor de cijfers de uitsteekvormpjes van de spaaractie van Albert Heijn heb gebruikt. Komen die ook nog mooi van pas 🙂 De cijfers zijn niet te groot in tegenstelling tot andere vormpjes die ik heb. Perfect! Het spiesen van de cijfers vraagt een beetje geduld voor het mooiste resultaat, maar dan heb je ook wat om op tafel te zetten. Een fijne jaarwisseling en een smakelijk 2019 gewenst!

Lekker trakteren met Oud & Nieuw
Lekker trakteren met Oud & Nieuw

Aan de slag!

Benodigdheden voor 12 stuks:

  • 1 komkommer
  • 2 wraps (ook glutenvrij verkrijgbaar)
  • 6 plakken salami
  • Crè­me fraî­che bekertje 125 gram
  • 3 tl groene pesto
  • 12 worstjes (cocktailworstjes of mini cabanossi)
  • Kaas (500 gram belegen)
  • Decoratieve prikkers lang
  • Uitsteekvormpjes cijfers (van bijv. de spaaractie van AH)

Snijd in de breedte dikke stukken komkommer om er vervolgens een stevig cijfer uit te kunnen steken met het vormpje. De dikte is van belang om ervoor te zorgen dat het cijfer straks goed aan de spies blijft zitten en er niet in stukjes af valt.

Nu we toch zo lekker aan het uitsteken zijn. Het kaascijfer kun je ook alvast maken. Snijd niet te dunne plakken uit een plat stuk belegen kaas van zo’n 500 gram. Steek hier vervolgens het cijfer uit. Easy peasy!

De wraphapjes maakte ik eenvoudig zelf. Meng een klein bekertje crè­me fraî­che met een beetje groene pesto. Besmeer de wraps hier in de lengte (deels) mee in en beleg ze vervolgens met 3 plakken salami. Rol de wraps stevig op en snijd 12 royale wraphapjes.

Houd de worstjes bij de hand en je kunt beginnen met het spiesen van de cijfers aan de feestelijke prikker. Doe dit voorzichtig én in de goede volgorde 😉 Met name de cijfers zijn kwetsbaar. Het eindresultaat mag er zijn. Leg ze op een schaal of prik ze in iets hards (kool of meloen met zilverfolie eromheen). De nieuwjaarsspiesen zijn klaar, maar of ze het nieuwe jaar gaan halen?

De cijfers nog even in de goede volgorde spiesen en dan uitdelen maar
De cijfers nog even in de goede volgorde spiesen en dan uitdelen maar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *