Stinkend lekkere emoji drollen traktatie
Zoete traktaties

Stinkend lekkere drollen traktatie

Wat hebben we thuis een lol gehad met het maken van deze emoji drollen traktatie. Kinderen en het woord ‘poep’, dat is de perfecte combinatie voor heerlijke lachsalvo’s. We gingen aan de slag en maakten de mooiste poepcreaties. Met het cacaodeeg is het heel makkelijk en die drol is zo gedraaid. Nog een paar ogen en een mond van bijv. fondant toevoegen en de drol komt zowaar tot leven. Een stinkend lekkere traktatie voor op een feestje of voor op school. Gegarandeerd succes en in een poep en een scheet is het klaar!

Een poepielekkere drol mmmmm
Een poepielekkere drol mmmmm

Aan de slag!

Benodigdheden voor 16 drollen:

Voor het koekjesdeeg:

  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 5 zakjes vanillesuiker (à 8 gram per stuk, Dr. Oetker)
  • 200 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 1 ei
  • 360 gram bloem
  • 40 gram cacaopoeder

Voor het gezichtje:

  • Witte fondant
  • Glazuur
  • Decoratiestift (van bijv. Dr. Oetker)

Klop in een kom de zachte boter met de basterd- en vanillesuiker. Ga door met kloppen tot je een lichte/bleke en luchtige massa hebt. Voeg vervolgens al kloppend het ei toe. Als het ei goed opgenomen is, doe je de bloem en de cacaopoeder erbij en mix je het (met de deeghaken van je mixer) tot het goed gemengd is. Met de handen kneedde ik het ook nog een paar keer goed door. Laat nu het deeg in vershoudfolie verpakt minstens een uur rusten in de koelkast. Langer mag trouwens ook, bij mij heeft het een nacht in de koelkast gelegen.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel het deeg in gelijke porties (dit zijn er 16) en kneed het per portie heel even door. Niet te lang, want het deeg moet niet te warm en zacht worden. Dan lukt het draaien van de drol minder goed. Maak er dan een sliert van (+/- 25 cm) met aan één kant een puntje. Begin met oprollen bij de ‘dikke’ kant en rol naar boven toe door tot je de vorm van een drolletje hebt.

Maak een sliert en draai een drol
Maak een lange sliert en draai een drol

Leg de drollen op een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes in ongeveer 20 minuten gaar in een voorverwarmde oven. Laat ze goed afkoelen voordat je ze verder gaat bewerken.

De oogjes en de mond maakte ik van witte fondant. Voor de ogen rolde ik piepkleine bolletjes fondant die ik vervolgens platdrukte. Voor het vastplakken gebruikte ik een beetje glazuur (meng een kopje poedersuiker met 1 eetlepel water). Voor de donkere pupillen gebruikte ik een chocolade decoratiestift. Echt waar, deze drollen zijn poepiesnel klaar 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *