Scary! Halloween griezeltraktatie met popcorn
Gezonde traktaties,  Glutenvrije traktaties

Scary! Halloween griezeltraktatie met popcorn

Wie het durft mag ze opeten, deze Halloween griezeltraktatie. Ze zijn griezelig lekker. Deze enge traktatie past natuurlijk perfect bij de dag van vandaag 31 oktober: Halloween. Maar je kunt het uiteraard ook prima gebruiken voor andere momenten, bijv. voor een thema verjaardagsfeestje. Wat jij wilt.

Halloween is een feestdag in bepaalde delen van de wereld, o.a. in Amerika. Kinderen (maar ook volwassenen) verkleden zich als bijv. spook, zombie, heks of andere griezel en bellen of kloppen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes. Vaak krijgen ze van de bewoners wat lekkers. Een beetje wat wij hier met Sint-Maarten op 11 november doen, maar qua opzet net een beetje anders.

De halloweenversieringen met de pompoenen en hun enge, gekke gezichten ken je vast wel. Deze waren mijn inspiratiebron voor de gezichtjes op de witte bekertjes. De gezichtjes heb je zo klaar en het maken van de popcorn is al helemaal een fluitje van een cent. Ik koos ervoor om de popcorn/maïs te poffen in de magnetron in plaats van de kant en klare zakken te kiezen waar al veel zout of suiker op zit. Wist je trouwens dat popcorn boordevol belangrijke voedingsstoffen zit en dat het relatief gezond is, mits je het zonder ongezonde toevoegingen eet?

Voor de finishing touch, om de traktatie nog net wat angstaanjagender te maken, kun je van een dropveter een klein spinnetje maken. Om bang van te worden, vind je niet? Het maakt het wel af. Succes met maken en pas op dat die witte griezels je vingers niet te pakken krijgen ­čśë

Een griezelig lekkere traktatie
Een griezelig lekkere traktatie

Aan de slag!

Benodigdheden:

  • Popcorn/ma├»s (kant en klaar of om zelf te poffen)
  • Evt. (poeder)suiker of zout om op smaak te maken
  • Dropveter (zijn ook glutenvrij verkrijgbaar)
  • Witte kartonnen bekertjes (van bijv. de Hema)
  • Potlood en stift(en) voor de gezichtjes
  • Schaar en/of stanleymes

De gezichtjes op de witte bekertjes kun je van tevoren prima klaarmaken. Met een potlood tekende ik de gezichtjes er op. De mondjes (deze griezels hebben bekjes, vind je niet?) knipte ik met een klein schaartje uit. Voor de ogen en de neus gebruik je een stift. Uiteraard kun je ervoor kiezen om deze ook uit te knippen. Op internet vind je eindeloos veel Halloween gezichtjes. Zoek uit wat jij leuk vindt. Je kunt hier eindeloos mee vari├źren. Mocht je de traktatie willen afwerken met een spinnetje, dan kun je deze ook alvast maken van een dropveter. Knip voor de dunne spinnenpootjes de dropveter doormidden met een schaar.

Met de gezichtjes kunt je eindeloos vari├źren
Met de gezichtjes kunt je eindeloos vari├źren

Tegen de tijd dat je wilt gaan trakteren kun je de bekers vullen met popcorn. Je kunt zelf poffen of kiezen voor de kant en klare zakken. Ik pofte ze zelf in de magnetron. Volg goed de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Tussendoor schud ik de zak wel eens even, om ervoor te zorgen dat alle maïs ook poft. Als je geen pofgeluid meer hoort, dan is het klaar. Je kunt ook kiezen om een laagje droge maïskorrels in een grote pan met een dun laagje hete olie te gooien, om zo popcorn te maken. Linksom, rechtsom, je kan popcorn maken zoals jij dat wenst.

Vul de griezelbekertjes ruimschoots met de popcorn. Het bolletje wat er bovenuit komt, is het hoofd (de hersenen) van de griezel. Hoe groter, hoe beter en enger. De dropspin nog even goed inhangen en je bent klaar om de griezeltraktatie uit te delen, als je dat durft tenminste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *