Inspired by Fortnite: dansende traktatie met druiven
Gezonde traktaties,  Glutenvrije traktaties,  Zoete traktaties

Inspired by Fortnite: dansende traktatie met druiven

Deze traktatie met druiven is echt zo klaar, toch super leuk en ook nog eens gezond. Ik zeg: win-win. Ik wilde nog wat extra’s toevoegen en bedacht de armen van chenilledraad. Ik vulde eerst de bekers en dekte af met folie, waarna ik de chenille vastplakte aan de achterkant. De armen kun je in allerlei posities brengen. Mijn dochter zag het en kwam met het idee om de dansjes uit Fortnite na te doen. We hebben ons laten inspireren door o.a. Take the L, de Floss en de Fresh. Hoe cool is dat? Ook in de traktaties moeten we natuurlijk wel met de hedendaagse hypes meegaan ­čśë

Laat deze traktatie jou ook swingen?
Laat deze traktatie jou ook swingen?

Aan de slag!

Benodigdheden:

  • Druiven
  • Marshmallows (glutenvrij, bijv. van Frisia)
  • Doorzichtige bekertjes
  • Vershoudfolie
  • Chenilledraad
  • Zwarte marker/stift
  • Lijm

Was de druiven (liefst zonder pit) en vul de bekertjes hiermee. Doe ongeveer halverwege de marshmallows in de beker. Snijd hiervoor 1 marshmallow door de helft. Vul de beker vervolgens tot de rand met druiven. Dek af met doorzichtige folie. Plak voor de stevigheid eventueel nog een plakbandje aan de achterkant. Voor de armen gebruikte ik de helft van het chenilledraad (zo’n 25 cm). Plak de chenille aan de achterkant van de beker vast met een beetje hobbylijm. Laat het goed drogen.

Teken met een zwarte stift het gezichtje op de beker (de pupillen en de mond). Maak ervan wat jij leuk vindt. De armen kun je nog in de juiste positie brengen. Varieer hiermee, dat is het grappigst. Gebruik hiervoor desnoods nog wat lijm om de positie te behouden. Succes met maken!

één reactie

  • Ineke

    Wat leuk dit Ym! Lekker crea bezig jij…super! Ik ben ook dol op traktaties maken en hou je site in de gaten. Dikke t├║t en zet ’em op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *