Speciale momenten,  Zoete traktaties

Geboorte traktatie met gekleurde popcorn

Een geboorte traktatie, voor de verandering wat anders 👏👶❤️ In plaats van de beschuit met muisjes bedacht ik deze variant met roze popcorn. Net als de kleine baby, so sweet! De roze/witte muisjes en de snoepmuis bovenop maken het af. Het is zeker niet moeilijk om te maken en het is weer eens wat anders. De popcorn kun je prima van tevoren klaarmaken en bewaren in een goed afsluitbaar plastic zakje. Is er een babyboy geboren? Dan doe je alles in de blauwe kleur 💙 Deze traktatie is trouwens ook super leuk voor op een babyshower. Succes gegarandeerd! 😋

Welcome sweet little babygirl
Welcome sweet little babygirl

Aan de slag!

Benodigdheden voor 8 bekertjes:

  • Bekertjes (van bijv. de Hema)
  • Popcorn/maïs (om zelf te poffen)
  • 100 gr suiker
  • 50 ml water
  • een flinke klont (room)boter
  • Rode of roze kleurstof
  • Muisjes van De Ruijter
  • Witte snoepmuizen
  • Evt. decoratiestift t.b.v. de oogjes

Pof de popcorn in de magnetron. Volg goed de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Tussendoor schud ik de zak wel eens even, om ervoor te zorgen dat alle maïs ook poft. Als je geen pofgeluid meer hoort, dan is het klaar. Je kunt ook kiezen om een laagje droge maïskorrels in een grote pan met een dun laagje hete olie te gooien, om zo popcorn te maken.

Verhit vervolgens het water en de suiker in een pan. Als het begint te borrelen gooi je de boter erbij. Laat het mengsel even pruttelen, maar niet langer dan 5 minuten. Zet het vuur uit en zet de pan apart. Gooi er voor de kleur een druppeltje kleurstof bij (let op dat je er niet te veel in doet). Even roeren en dan het geheel mengen met de popcorn. Het kan makkelijker zijn dit in gedeeltes te doen. Zorg dat alle zijdes van de popcorn bedekt zijn met kleurstof.

Laat de gesuikerde popcorn uitharden op een vel bakpapier. Stop de popcorn in de bekers als het bijna hard is, maar nog niet helemaal. De muisjes strooi je er overheen en blijven zo nog wat aan de popcorn plakken. Als laatste leg je de witte muis erop en is de traktatie klaar om uit te delen. Zoals aangegeven kun je de popcorn prima eerder klaarmaken en bewaren in een goed afsluitbaar plastic zakje. Je wilt immers ook niet te veel drukte als je net bevallen bent. Dan moet de traktatie zo klaar zijn. Succes met maken!

Laat de gesuikerde popcorn (bijna) hard worden
Laat de gesuikerde popcorn (bijna) hard worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *