Eierkoek griezels
Gezonde traktaties,  Zoete traktaties

Eierkoek griezels

Maak deze snelle traktatie voor op school, een kinderfeestje of gewoon als tussendoortje. Je maakt deze griezels van eierkoek in een handomdraai. Het ziet er leuk uit en de kinderen vinden ze heerlijk. Ze vallen echt geweldig goed in de smaak. Er is mij gevraagd deze traktatie komende week nog een keer te maken als er vriendjes komen spelen. Ik zie dat maar als een compliment. Slechts vier ingrediënten heb je nodig: eierkoeken, hazelnootpasta, aardbeien en druiven. Even smeren, snijden en klaar, kindjes blij!

Griezelig lekkere eierkoektraktatie
Griezelig lekkere eierkoektraktatie

Aan de slag!

Benodigdheden voor 8 eierkoek griezels:

  • 4 grote eierkoeken
  • Hazelnootpasta (ook met minder suiker verkrijgbaar)
  • 3 à 4 aardbeien
  • 8 pitloze groene druiven
  • Evt. Decoratiestift (van bijv. Dr. Oetker)

Besmeer de eierkoek met een dun laagje hazelnootpasta. Leg er een tweede eierkoek op en snijd deze eierkoek sandwich in 4 gelijke stukken (kwarten). Een middelgrote aardbei snijd je in drieën. Druk vervolgens een aardbeipartje op de hazelnootpasta tussen de eierkoeken (ronde zijde). De tong is klaar, nu nog de ogen. Snijd een groene druif in de breedte doormidden en leg deze op de eierkoek (evt. vastgeplakt met een beetje hazelnootpasta aan de onderkant). Gebruik voor de pupillen wat hazelnootpasta of een decoratiestift. Maak zoveel griezels als je wilt. Leg ze voor de presentatie op een bord of schaal. Eet smakelijk!

Besmeer de eierkoek met hazelnootpasta en leg er een andere eierkoek op. Snijd het in vier kwarten. De basis voor de griezels in wording is klaar.
Besmeer de eierkoek met hazelnootpasta en leg er een andere eierkoek op. Snijd het geheel in vier kwarten. De basis voor de griezels in wording is klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *