Choco marshmallowkoekjes met kleurige finishing touch
Zoete traktaties

Choco marshmallowkoekjes met kleurige finishing touch

Een hemelse combinatie: marshmallows, chocolade en koekjes. Deze choco marshmallowkoekjes maakte ik voor een feestje. Kinderen zijn niet zo dol op gebak, tenminste die van ons niet, dus maakte ik voor hen deze eenvoudige maar toch super lekkere marshmallowkoekjes met chocolade en versieringen. Echt waar, het is zo klaar. Zo heb je voor iedereen wat lekkers. Deze traktatie is ook erg geschikt voor een babyshower of als kraamtraktatie. In plaats van de hagelslagmix strooi je er dan roze, blauwe of gemengde muisjes overheen. Wil je minder chocolade gebruiken, dat kan prima! Dip dan alleen de bovenste biscuit in de chocolade. Maak ervan wat jij wilt!

Een hemelse combinatie: marshmallows, chocolade en koekjes
Een hemelse combinatie: marshmallows, chocolade en koekjes

Aan de slag!

Benodigdheden voor 10 stuks:

  • 20 mariabiscuits
  • 10 marshmallows
  • 200 gram (smelt)chocolade
  • Versiering naar keuze (bijv. hagelslag, snoepjes, muisjes)

Leg 10 mariabiscuits op een magnetronbestendig bord en leg op elke biscuit een marshmallow. Doe het 10 tot 20 seconden in de magnetron op de hoogste stand tot de marshmallows verdubbeld zijn. Zet de magnetron tijdig uit. Leg de andere biscuits op de zachte en hete (!) marshmallows. Druk ze licht aan en laat ze vervolgens 30 minuten afkoelen.

Leg de andere biscuits op de zachte en hete marshmallows. Druk ze licht aan en laat ze vervolgens 30 minuten afkoelen.
Leg de andere biscuits op de zachte en hete marshmallows. Druk ze licht aan en laat ze vervolgens 30 minuten afkoelen.

Dompel de marshmallowkoekjes vervolgens onder in de gesmolten chocolade. Laat de (smelt)chocolade au bain marie smelten. Dit doe je als volgt: doe de chocolade in een glazen kom. Hang de kom in een pan met een bodem heet water en zorg dat de bodem van de schaal het water niet raakt. Houd het water tegen de kook aan en laat de chocolade smelten. Roer af en toe tot een glad mengsel ontstaat.

Pak een bord of een bakplaat met bakpapier. Dompel de marshmallowbiscuits onder in de chocolade en leg ze vervolgens op de bakplaat. Versier de koekjes met bijv. gekleurde hagelslag, snoepjes of gebruik een decoratiestift (van bijv. Dr. Oetker). Laat de chocolade (bij voorkeur op kamertemperatuur) goed hard worden voordat je ze serveert. Succes met maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *